شاهین فرهت معتقد است؛ به طور کلی موسیقی هنر والا و ارزشمندی است که تمامی انسانها این هنر را دوست دارند و به راحتی با آن ارتباط برقرار میکنند در نتیجه باید بهترین موسیقی را بشنویم.
این آهنگساز در ادامه بیان کرد: سمفونیهای زیادی ساخته شده است ولی من همیشه سمفونی شماره ۹ بتهوون را با جان و دل گوش میکنم زیرا این سمفونی دارای موسیقی خاص و ویژه است.
فرهت تاکید کرد: من به همه مخاطبان موسیقی پیشنهاد میکنم سمفونی شماره ۹ بتهوون را گوش کنند زیرا این اثر درهای زیباتری از موسیقی را به رویشان باز میکند. همچنین این سمفونی درس برابری و برادی را به انسان میآموزد.
گفتنی است، سمفونی شماره ۹ در مینور اپوس ۱۲۵ آخرین سمفونی بتهوون است، لیکن تمها و نغمههای موسیقایی آن سالها قبل از تصنیف این اثر در ذهن آهنگساز شکل گرفته است. حیا قطعه فانتزی کرال در دو مینور اپوس ۸۰ که در سال ۱۸۰۸ ساخته شدهاست شباهتهایی در قسمت تمهای آوازی به سمفونی نهم که سالها بعد از آن نوشته شد، دارد.
این سمفونی یکی از آثاری است که در تاریخ سیاست از آن استفاده شده است و در میان هر دسته و هر ایدئولوژیای طرفداران بسیاری دارد. انگلس میگوید: “روزی که بشر سمفونی نهم را آیین رفتاری خود قرار دهد آن روز بتهوون جایگاه حقیقی خود را یافتهاست.”
بیسمارک اعتقاد داشت که: “اگر من سمفونی نهم را بیشتر گوش کرده بودم امروز بسیار شجاعتر بودم”. به گفته هیندنبورگ: “امروز اشکهای زیادی در خانوادههای آلمانی میریزد، ولی بتهوون به ما میآموزد که اگر کسی خود را در اختیار موسیقی او بگذارد نمیتواند نگونبخت بشود. او تسکیندهنده رنجهای ماست”. در زمان جنگ دوم جهانی آلمانیها هر جا را اشغال میکردند، این سمفونی را مینواختند.
این سمفونی برای تولد هیتلر نواخته شد. نخستوزیر زیمباوه آن را به عنوان سرود ملی کشورش انتخاب کرد، واتیکان از این سمفونی دفاع کرد. بتهوون در این سمفونی باکلام از اشعار جاودانه و بشردوستانه شیلر استفاده کرده است که این اشعار به نوعی بازگویی مضمون شعر بلند سعدی، “بنی آدم اعضای یک پیکرند” است.